Wijnkelder thuis

wijnkelder thuis

Het concept van het bouwen van wijnkelders onder bestaande woningen is in de jaren zeventig ontstaan in Frankrijk. George Harnois, de uitvinder van de Hélicave, heeft met zijn gepatenteerde systeem al meer dan 30.000 huishoudens in Frankrijk en een honderdtal in Vlaanderen voorzien van een wijnkelder thuis.

Sinds 2003 wordt het concept ook in de BeNeLux toegepast en er zijn sindsdien vele kelders succesvol geplaatst.

Wat is een Hélicave wijnkelder?

Een Hélicave is de eenvoudigste, goedkoopste en snelste manier om een hoogwaardige wijnkelder thuis in uw bestaande woning of nieuwbouw te plaatsen.

Deze wijnkelders zijn gemaakt met behulp van geavanceerde technologie en bieden optimale temperatuur- en vochtigheidsniveaus, bescherming tegen schadelijk licht en trillingen, en een efficiënte luchtcirculatie. Zo biedt de Hélicave wijnkelder de perfecte omgeving voor het bewaren en laten rijpen van wijn.

Onze wijnkelders zijn volledig waterdicht en bestaan uit een betonnen cilinder dat in grond wordt verzonken. Met deze unieke constructie kunt u de wijnkelder op elke gewenste plek in uw huis installeren, of het nu de keuken, woonkamer, studeerkamer of zelfs de garage is. 

De voordelen van een Hélicave wijnkelder thuis

Het bewaren van wijn in de juiste omgeving is van cruciaal belang voor het behoud van de kwaliteit en smaak. Wijn is een delicate drank die gevoelig is voor schommelingen in temperatuur, vochtigheid en licht. Onjuiste bewaaromstandigheden kunnen leiden tot oxidatie, verslechtering van de smaak en aroma's, en zelfs tot bederf. Door te investeren in een Hélicave wijnkelder thuis, creëert u een ideale omgeving waarin uw wijnen optimaal kunnen rijpen en evolueren.

TEMPERATUUR

Bewaar je wijn op de perfecte constante temperatuur van 10 tot 14 graden.

LUCHTVOCHTIGHEID

Efficiënte luchtcirculatie houdt de luchtvochtigheid tussen de 60 en 75%.

VENTILATIE

Laat je wijn ademen dankzij een slim ventilatiesysteem en voorkom nare geurtjes en schimmelvorming.

PROPER, DONKER, STIL

Bescherm je wijncollectie tegen schadelijk UV licht en ongewenste trillingen.

wijnkelder thuis

wijnkelder thuis

Een wijnkelder thuis installeren

Wanneer u de juiste keuze hebt gemaakt om een wijnkelder thuis te laten plaatsen, is voor u het zwaarste en moeilijkste werk achter de rug. Vinotilus neemt vanaf dan de touwtjes in handen. Binnen een termijn van maximaal 10 werkdagen is uw wijnkelder klaar.

De installatie van een Hélicave wijnkelder is een zorgvuldig proces dat wordt uitgevoerd door ervaren professionals.
Het begint met een grondige analyse van uw ruimte en vereisten, zodat de wijnkelder perfect kan worden aangepast aan uw behoeften. Vervolgens wordt de wijnkelder thuis geïnstalleerd met alle benodigde apparatuur en accessoires, zoals klimaatregelingssystemen, verlichting en rekken voor uw wijncollectie. Het installatieteam zorgt ervoor dat de wijnkelder volledig operationeel is en demonstreert hoe u deze optimaal kunt gebruiken.

Meer weten over de installatie?Contact opnemen

Hélicave wijnkelder versus traditionele wijnkelder

In vergelijking met traditionele wijnkelders biedt een Hélicave wijnkelder verschillende voordelen. Terwijl traditionele wijnkelders vaak afhankelijk zijn van natuurlijke omgevingsfactoren, zoals een koele kelder, biedt een Hélicave wijnkelder volledige controle over de temperatuur en vochtigheid. Dankzij het ingebouwde ventilatiesysteem (dat zonder stroom werkt) wordt de temperatuur en vochtigheidsgraad autonoom geregeld. In tegenstelling tot klassieke wijnkasten heeft de Helicave geen stroomtoevoer nodig. Dit betekent dat u uw wijnen kunt bewaren en laten rijpen, ongeacht de omgevingsomstandigheden van uw locatie. 

Bovendien zijn Hélicave wijnkelders modulair en flexibel, waardoor ze kunnen worden aangepast aan uw specifieke ruimte- en capaciteitsbehoeften. De unieke ronde of ovale vorm in combinatie met de modulaire prefab-elementen, die ook als bergvakken voor uw flessen dienen, zorgen ervoor dat uw wijnkelder thuis een hoge belasting aankan.

Een wijnkelder thuis: een investering voor de toekomst

Een Hélicave wijnkelder is niet alleen een geweldige manier om uw wijncollectie te beschermen en te verbeteren, maar ook een waardevolle investering voor de toekomst. Hoogwaardige wijnen kunnen in waarde stijgen naarmate ze ouder worden en zich ontwikkelen. Door de optimale bewaaromstandigheden te bieden met een Hélicave, vergroot u de kans dat uw wijnen in waarde stijgen en kunt u ze op het juiste moment verkopen of van genieten. 

Bovendien voegt een Hélicave wijnkelder een vleugje luxe en prestige toe aan uw huis of bedrijf. Heb je je al eens aangevraagd hoeveel wil een koper extra betalen voor een huis met een haardvuur, zwembad of wijnkelder thuis? Dankzij de uitgebreide analyse van Era Belgium op basis van 20.000 verkochte woningen blijkt dat de waarde van een woning met een haardvuur (4,1%), zwembad (2,1%) en wijnkelder thuis (8,5%) doet stijgen.


Een hoogwaardige wijnkelder voor elk interieur: ontdek ons wijnkelder gamma

Wijnkelder thuis | Gamma Compact

FUNCTIONEEL EN PRAKTISCH
Ideaal voor wijnliefhebbers die hun eigen kleine kelder willen hebben. Het compacte model biedt een goede opslagcapaciteit in het bovenste gedeelte en een kleine kelder aan de onderkant. Al onze kelders kunnen worden gedemonteerd, zodat de diepte ervan kan worden aangepast om plaats te maken voor een ander model.

Wijnkelder thuis | Gamma Rond

KLEINE VOETAFDRUK EN GROTE CAPACITEIT
Met een buitendiameter van 2m en een diepte tot 3 m, waarbij de temperatuur constant blijft, biedt deze kelder vooral een royale en efficiënte opslag. Zijn kleine voetafdruk zal de leek verrassen, die zijn capaciteit zal appreciëren.

Wijnkelder thuis | Gamma Maxi-rond

GEBRUIKSGEMAK EN PRESTATIES
De kelder maxi-rond is het best verkochte model in de Helicave by Harnois serie, door de combinatie van gemak en prestaties. Met een capaciteit van meer dan 1800 flessen biedt hij een gezellige ruimte waar u het plezier van het proeven met een gast kunt delen. Deze kelder is het ideale compromis tussen de ronde en ovale modellen.

Wijnkelder thuis | Gamma Ovaal

ECHTE RESERVEKAMER!
De ovale kelder is een ruimte op zich en is gewijd aan wijnliefhebbers die zich met hun gasten kunnen uitleven in het genot van het proeven en het delen van de heerlijke momenten. Zijn comfortabele afmetingen en grote capaciteit maken het een kelder die de meest gepassioneerde wijnliefhebbers waardig is.

Ontdek Gamma OvaalContact opnemen

Wijnkelder thuis | Gamma Maxi-ovaal

HET NEUSJE VAN DE ZALM!
Een echte extra kamer, de maxi ovale kelder biedt wijnliefhebbers een mooie, comfortabele en ruime ruimte. Het maxi ovaal formaat is ideaal om gasten te verwelkomen en ten volle te genieten van de geneugten van het proeven en delen in een gemoedelijke sfeer.

Over Vinotilus

Als wijnliefhebber wilt u natuurlijk uw wijnen veilig en in optimale omstandigheden kunnen bewaren. Onze  wijnkelders zijn daarom dé oplossing om uw wijncollectie te bewaren en te laten rijpen.

Wist u dat het nu zelfs mogelijk is om een volledige wijnkelder thuis te laten plaatsen in uw bestaande of nieuwe woning? Op slechts 4 tot 8 dagen tijd kunnen wij deze kelder voor u realiseren, zodat u in alle rust kunt genieten van uw favoriete wijnen. Onze wijnkelders zijn goed geventileerd en hebben de perfecte temperatuur en vochtigheid om uw wijnen in topconditie te houden en verder te laten ontwikkelen volgens de seizoenen.

Dankzij onze wijnkelders kunt u honderden wijnen veilig en in topconditie bewaren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de opslag van uw favoriete wijnen. Het is zelfs mogelijk om uw collectie jaar na jaar uit te breiden en te blijven genieten van de beste wijnen. Bestel nu uw eigen wijnkelder thuis en ontdek het gemak en de veiligheid van een professionele opslag voor uw wijncollectie.

Denk wijnkelder? Denk Vinotilus!

wijnrekken Vinotilus

Vinotilus | Wijnkelder thuis

Jouw kostbare wijnflessen in totale veiligheid opbergen?
Laat uw wijnen rijpen in optimale omstandigheden dankzij  een wijnkelder thuis van Vinotilus.

Showroom open op afspraak: 

Dinsdag tem vrijdag van 10u tot 20u
Zaterdag van 9u tot 14u

Vinotilus - BE0632829879

Groeningenlei 98
2550 Kontich

Mail: info@vinotilus.be

Ludovic Gillias: +32 497 43 01 85
Pascale Wils: +32 496 99 24 49

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x