Hélicave

Het is de eenvoudigste, goedkoopste en snelste manier om een wijnkelder in een bestaande woning of nieuwbouw te plaatsen.

Onze wijnkelders zijn volledig waterdicht en bestaat uit een betonnen cilinder dat in grond wordt verzonken. Het kan op eender welke plaats in uw woning worden geïnstalleerd zoals de keuken, woonkamer, studeerkamer of garage.


Wat is een Hélicave?

De voordeligste manier om een wijnkelder in uw woning te plaatsen.

Voor de echte wijnliefhebbers is de helicave op de markt. Een wijnkelder die op eender welke plaats in uw woning kan worden geplaatst. De kelder kan in elke ruimte worden geplaatst: keuken, eetkamer, garage, enzovoort.


Hoe werkt een Hélicave?

Een Helicave zorgt voor een optimale bewaring van uw wijn. Dankzij het ingebouwde ventilatiesysteem (dat zonder stroom werkt) wordt de temperatuur en vochtigheidsgraad autonoom geregeld. In tegenstelling tot klassieke wijnkasten heeft de Helicave geen stroomtoevoer nodig, wat u uiteraard heel wat geld op uw energiefactuur bespaard.

De unieke ronde of ovalen vorm in combinatie met de modulaire prefab-elementen, die ook als bergvakken voor uw flessen dienen, zorgen ervoor dat uw wijnkelder een hoge belasting aankan.

Het geheel wordt op verschillende manieren afgesloten. Enerzijds zorgt een luik voor een soliede afsluiting. U kan gerust over het houten of glazen luik stappen. Ook zorgt het luik dat ongewenste bezoekers uw dure wijnen niet kunnen ontnemen. Anderzijds zorgt het rubberen membraan, dat is aangebracht aan rondom de kelder, dat het grondwater niet kan binnendringen.


Waarom een Hélicave aanschaffen?

Helicaves werden ontwikkeld voor echte wijnliefhebbers. Niet voor de enthousiastelingen die dagelijks een gezond glas wijn drinken, wel voor diegene die meerdere en verschillende dozen wijn kopen en deze zelf willen laten rijpen. 

Een Helicave biedt u ook de ruimte om van eenzelfde wijnsoort verschillende oogstjaren aan te kopen. Zo legt u voor uzelf een verticale wijncollectie aan en kan u zelf bepalen welk wijnjaar beter aanleunt tegen uw smaakpalet.


Meer weten over het rijpingsproces van wijn in uw Hélicave?

Rijpen van uw wijnflessen

De rijping van een wijnfles is een complex gegeven, waarbij verschillende factoren invloeden hebben op de een kwaliteitsvol eindproduct. 

Moderne technologieën laten de grotere wijnhuizen wel toe om ervoor te zorgen dat hun wijnen op jonge leeftijd drinkbaar in de supermarkten liggen. Een extra rijping op fles is niet nodig. Dit heeft wel consequenties op vlak van smaak. De kleine smaaknuances moet een geoefende wijnkenner wel missen en het zijn net die schakeringen die ontstaan tijdens de rijping in de fles.

Temperatuur van de rijpingsplaats

Een wijnfles hoeft niet het hele jaar door in een kamer met exact dezelfde temperatuur liggen. Een rode fles wijn zal bijvoorbeeld in zelfs beter rijpen wanneer deze enkele maanden (zomerperiode) in een iets warmere ruimte ligt. Een constante temperatuur is de belangrijkste factor waarmee u rekening moet houden. Zet uw flessen in een ruimte waar de temperatuur volgens de verschillende seizoenen langzaam stijgt en daalt. Een woonkamer is hier niet voor geschikt, maar een voorraadruimte dan weer wel.

Dus als u geen kelder hebt, kan u nog steeds uw eigen wijnflessen laten rijpen, als zorgt het er wel voor dat het rijpingsproces in een ideale atmosfeer plaatsvindt. Hou als standaardregel dat een fles wijn absoluut niet tegen sterke temperatuurschommelingen kan. 

Een goede wijnkelder neemt al uw zorgen weg, en verzekerd in grote mate een perfecte rijping van uw wijnen.

Hou rekening met enkele externe factoren

Een wijnfles leg je beter niet op eender welke plaats. Hoe groot of klein de investering ook is, het zou jammer zijn om een mooie wijn te verpesten door een slechte bewaring.

Bij de bewaring zorgt u ervoor dat uw flessen:

  • Niet in de tocht liggen
  • Niet in de buurt van chemische producten zoals kuisproducten, parfums,... worden bewaard
  • Dat u rekening houdt met de druifsoort en de corresponderende rijpingstermijn respecteert
  • De witte wijnen onderaan en de rode wijnen bovenaan in uw stockageruimte bewaart

Formaat van fles

Zelfs bij een ideale temperatuur en vochtigheidsgraad en goede oogst, rijpen wijnen niet altijd op dezelfde manier. Het formaat van de wijnfles is ook een belangrijk criterium. Hoe groter de fles, des te langer het rijpingsproces duurt. Een magnum (1,5l) zal dus pas later rijp zijn dan een standaard fles van dezelfde oogst. 

Bronnen:
http://www.piemonte-import.nl/wijn-bewaren.html


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x