Bouwstappen

Vraagt u zicht af hoe een Hélicave wijnkelder wordt geïnstalleerd? Bekijk hieronder de verschillende bouwstappen :

  1. Uitgraven : We graven de grond handmatig uit. In sommige gevallen plaatsen we een tijdelijke bekisting. Dit is vooral wanneer de ondergrond onstabiel is of wanneer er grondwater aanwezig is. De bedoeling hiervan is dat de zijwanden niet kunnen instorten tijdens de graafwerken. De bekisting wordt achteraf terug verwijderd.
  2. Beschermlaag : De eerste laag is een bescherming om de Butyl zak niet te beschadigen aan eventuele aanwezig scherpen voorwerpen in de grond (stenen of andere materialen)
  3. Waterdichte butylzak : Om grondwater en organismen uit de wijnkelder te weren, gebruiken we een ondoordringbare butylzak. Dit is gemaakt van dezelfde materie die men gebruikt om op platte daken te leggen, maar dan net nog iets dikker.
  4. Betonvloer : Eens de butylzak is geplaatst, starten we met de fundering. Deze laag is normaalt +/- 20cm dik, met halverwege een betonijzer in verwerkt. Is er grondwater aanwezig of is de ondergrond minder stabiel, zullen wij automatisch de dikte van onze fundering aanpassen.
  5. Kelder- en trapelementen : Op de betonvloer plaatsen wij eerst de vloerplaten van de kelder. Deze zijn in dezelfde betonsamenstelling als de andere kelderelementen en ze zijn 4cm dik. Op deze betonnen vloerplaten zullen wij de kelder- en trapelementen installeren. In deze fase zullen wij tevens de flexibele ventilatiebuizen installeren.
  6. Dak- en betonvloer : Als de kelder wordt afgewerkt met een halfrond of rechthoekig luik, of wanneer we gaan naar de ovale modellen, zal er steeds een gedeelte van de kelder afgewerkt worden met betonplaten, waarboven op nog een chape komt. De betonplaten + de chape zullen in totaal ongeveer een 25cm bedragen. 
  7. Afwerking vloer : Nadat punt 6 is uitgevoerd, kan er terug een vloer geplaatst worden in de ruimte waar de wijnkelder werd geïnstalleerd. Dit kan door ons uitgevoerd worden, mits een meerprijs, of door een vloerder.
  8. Afwerking kelderluik : Indien er wordt gekozen voor een houten of te betegelen luik, zal dit tegelijkertijd met punt 6 worden geïnstalleerd. Wanneer de keuze uitgaat naar een glazen luik, dan zullen wij het glas pas installeren nadat de vloerwerken rond de kelder zijn uitgevoerd, dit om beschadigingen op het glas te vermijden. Alle glazen luiken hebben een metalen frame, dus wijzelf of de vloerder kan perfect verder met de afwerking van de vloer rond de kelder, zonder dat het glas reeds werd geplaatst.
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x