Vloerluik op maat

Maak van uw wijnkelder een écht pronkstuk dankzij een uniek vloerluik op maat.

Een vloerluik op maat in glas, hout, inox of aangepast aan uw vloerbekleding? Het kan allemaal bij Vinotilus!

Contacteer onsGratis brochure vloerluik op maat

vloerluik op maat

Het concept van het bouwen van wijnkelders met vloerluik op maat onder bestaande woningen is in de jaren zeventig ontstaan in Frankrijk. George Harnois, de uitvinder van de Hélicave, heeft met zijn gepatenteerde systeem al meer dan 30.000 huishoudens in Frankrijk en een honderdtal in Vlaanderen voorzien van een wijnkelder.

Sinds 2003 wordt het concept ook in de BeNeLux toegepast en er zijn sindsdien vele kelders succesvol geplaatst.

Een vloerluik op maat: een garantie voor een stijlvolle wijnopslag

Wijnliefhebbers over de hele wereld waarderen de kunst van het bewaren en koesteren van kwaliteitswijnen. Een essentieel onderdeel van een goed beheerde wijnkelder is het gebruik van vloerluiken op maat. Deze vloerluiken op maat bieden niet alleen een functioneel doel, maar voegen ook een vleugje elegantie en charme toe aan de wijnopslagruimte. 

Om optimaal te kunnen genieten van de smaak en het karakter van wijnen, is het van essentieel belang om ze onder de juiste omstandigheden op te slaan. Een goede wijnopslag omvat verschillende aspecten, waaronder temperatuurbeheersing, vochtigheidsregulatie en bescherming tegen schadelijke factoren zoals UV-straling en trillingen.

Bescherm jouw wijnflessen in stijl dankzij een wijnkelder met vloerluik op maat van Vinotilus.

De voordelen van een hoogwaardig vloerluik op maat

Licht- en temperatuurregeling 

Een wijnfles is niet voor niets groen of bruin van kleur. Licht, en met name de UV-straling, heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de wijn, door de oxidatie van tannine. Een vloerluik op maat helpt bij het beperken van de hoeveelheid licht die de wijnkelder binnenkomt, waardoor een donkere omgeving ontstaat die ideaal is voor het bewaren van wijn. De glazen vloerluiken op maat van Vinotilus hebben een UV filter tot 98% 

Daarnaast helpt een vloerluik op maat bij het handhaven van een stabiele temperatuur, wat essentieel is voor het rijpingsproces van wijn. 

Esthetische waarde 

Vloerluiken op maat voegen een vleugje elegantie en charme toe aan de wijnopslagruimte. Ze kunnen worden aangepast aan de interieurstijl van de wijnkelder en fungeren als eyecatchers die de algehele uitstraling verbeteren. Of het nu gaat om een klassieke of moderne wijnkelder, er zijn vloerluiken op maat beschikbaar die perfect passen bij de gewenste sfeer en stijl. 

Luchtvochtigheid

Door je wijnkelder af te sluiten met een vloerluik op maat zorg je er voor dat de luchtvochtigheid op dezelfde waarde blijft hangen. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 60 en 75%. Een goede luchtvochtigheid garandeert namelijk de elasticiteit en dichtheid van de kurk, wat noodzakelijk is om oxidatie te voorkomen. Bij een te lage luchtvochtigheid kunnen kurken krimpen, waardoor de wijn kan gaan oxideren. Een te hoge vochtigheidsgraad kan dan weer leiden tot schimmelvorming op kurken en etiketten, hetgeen zeer onwenselijk is.

Ventilatie

Wijn is een levend product dat moet kunnen ademen om volledig op smaak te komen. Daarom is het noodzakelijk dat de lucht rondom uw wijnen regelmatig wordt ververst. Niet alleen voorkomt dit nare geurtjes of een stoffige smaak die de wijn kan bederven, maar het gaat ook schimmelvorming tegen. Een wijnkelder dient goed geventileerd te zijn, zonder dat men luchtstroming kan voelen. Door je wijnkelder af te sluiten met een vloerluik op maat controleren we de luchtstroming via de ingebouwde ventilatie in de wijnkelder. 

Geluidsisolatie en een trillingsvrije omgeving

Vloerluiken op maat bieden geluidsisolatie, waardoor externe geluiden zoals verkeer of huishoudelijke activiteiten tot een minimum worden beperkt. Dit helpt bij het creëren van een rustige en vredige omgeving in de wijnkelder, waar de wijn ongestoord kan rijpen.

vloerluik op maat

vloerluik op maat

Tips voor het kiezen van een goed vloerluik op maat

Bij het kiezen van vloerluiken op maat zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden.

Overweeg het materiaal

Kies een materiaal dat duurzaam, vochtbestendig en geschikt is voor de omgevingsomstandigheden van de wijnkelder. Houten vloerluiken op maat kunnen bijvoorbeeld een warme en rustieke uitstraling bieden, maar vereisen mogelijk meer onderhoud dan metalen of kunststof vloerluiken op maat.

Pas het ontwerp aan je behoeften aan

Denk na over de gewenste stijl, afmetingen en afwerking van de vloerluiken op maat. Overweeg ook de functionele eigenschappen, zoals isolatie en geluidsdemping, en kies een ontwerp dat past bij de algehele esthetiek van de wijnkelder.

Zorg voor een goede installatie

Een goede installatie van de vloerluiken op maat is essentieel om hun functionaliteit en effectiviteit te waarborgen. Schakel een professionele installateur in om ervoor te zorgen dat de vloerluiken op maat correct worden geplaatst en goed functioneren.

Met Vinotilus ben je zeker dat je je nooit meer zorgen te maken of uw wijn op de juiste manier is opgeslagen. Open vanaf nu uw favoriete wijn zonder zorgen!

Een vloerluik op maat voor elk interieur: ontdek de verschillende mogelijkheden

Om van uw wijnkelder een écht pronkstuk te maken, kan u hem opwaarderen met een uniek vloerluik op maat. In ons gamma bieden we verschillende varianten aan: glas, hout, inox, of aangepast aan uw vloerbekleding.

Onze vloerluiken op maat zijn ook apart verkrijgbaar, zodat u tevens van uw bestaande, traditionele kelder een pronkstuk kan maken.

Download de gratis brochure

Over Vinotilus

Als wijnliefhebber wilt u natuurlijk uw wijnen veilig en in optimale omstandigheden kunnen bewaren. Onze  wijnkelders met vloerluik op maat zijn daarom dé oplossing om uw wijncollectie te bewaren en te laten rijpen.

Wist u dat het nu zelfs mogelijk is om een volledige ondergrondse wijnkelder te laten plaatsen in uw bestaande of nieuwe woning? Op slechts 4 tot 8 dagen tijd kunnen wij deze kelder voor u realiseren, zodat u in alle rust kunt genieten van uw favoriete wijnen. Onze wijnkelders zijn goed geventileerd en hebben de perfecte temperatuur en vochtigheid om uw wijnen in topconditie te houden en verder te laten ontwikkelen volgens de seizoenen.

Dankzij onze wijnkelders kunt u honderden wijnen veilig en in topconditie bewaren, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de opslag van uw favoriete wijnen. Het is zelfs mogelijk om uw collectie jaar na jaar uit te breiden en te blijven genieten van de beste wijnen. Bestel nu uw eigen wijnkelder en ontdek het gemak en de veiligheid van een professionele opslag voor uw wijncollectie.

Op zoek naar een hoogwaardige wijnkelder met vloerluik op maat? Denk Vinotilus!

vloerluik op maat

Vinotilus | Vloerluik op maat

Jouw kostbare wijnflessen in totale veiligheid opbergen?
Laat uw wijnen rijpen in optimale omstandigheden dankzij een wijnkelder met vloerluik op maat van Vinotilus.

Showroom open op afspraak: 

Dinsdag tem vrijdag van 10u tot 20u
Zaterdag van 9u tot 14u

Vinotilus - BE0632829879

Groeningenlei 98
2550 Kontich

Mail: info@vinotilus.be

Ludovic Gillias: +32 497 43 01 85
Pascale Wils: +32 496 99 24 49

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x