Wijnkelder Mont-Saint-Guibert

Jouw wijnkelder in je nieuwe of bestaande woning in Mont-Saint-Guibert

Wenst u ook te genieten van een eigen wijnkelder zonder hiervoor te moeten verhuizen? Op 4 tot 8 dagen tijd plaatsen wij een volledige ondergrondse wijnkelder in uw bestaande of nieuwe woning in Mont-Saint-Guibert.

Goed geventileerd volgens de correcte temperatuur en vochtigheid, zodat uw wijnen in de beste omgeving kunnen verder rijpen volgens de seizoenen.Wijnkelder Mont-Saint-GuibertVinotilus


Wijnkelder met automatisch luik van Vinotilus

Het concept van het bouwen van wijnkelders onder bestaande woningen is in de jaren zeventig ontstaan in Frankrijk. George Harnois, de uitvinder van de Hélicave, heeft met zijn gepatenteerde systeem al meer dan 30.000 huishoudens in Frankrijk en een honderdtal in Vlaanderen voorzien van een wijnkelder.

Sinds 2003 wordt het concept ook in de BeNeLux toegepast en er zijn sindsdien vele kelders succesvol geplaatst.

Dankzij het Hélicave concept wordt het mogelijk een wijnkelder te installeren in een bestaande woning, onafhankelijk van het type ondergrond of fundering. Dit alles dankzij een ingenieus uitgedokterd systeem, gelauwerd met een medaille tijdens het Lépine concours in 1977.

Of het nu gaat over de ronde of de ovale vorm, de kelder is in complete harmonie met de bestaande fundering en dit zonder extra werken aan de onderbouw van uw woning. De perfecte vorm laat u tevens toe uw wijn optimaal en harmonieus op te bergen.

Volledig waterdicht door middel van het beroemde Butyl systeem, uitgevoerd in een performant betonsysteem, staat deze omgeving uw wijn toe te rijpen in optimale temperaturen, doorheen de seizoenen.GAMMA COMPACT

Wijnkelder Mont-Saint-Guibert- Compact

GAMMA ROND

Wijnkelder Mont-Saint-Guibert- Rond

GAMMA MAXI-ROND

Wijnkelder Mont-Saint-Guibert- Maxi rond

GAMMA OVAAL

Wijnkelder Mont-Saint-Guibert- Ovaal

GAMMA MAXI-OVAAL

Wijnkelder Mont-Saint-Guibert- Maxi ovaalEen wijnkelder verhoogt de waarde van uw woning in Mont-Saint-Guibert

Hoeveel wil een koper extra betalen voor een huis met een haardvuur, zwembad of wijnkelder?

Dankzij de uitgebreide analyse van Era Belgium op basis van 20.000 verkochte woningen blijkt dat de waarde van een woning met een haardvuur (4,1%), zwembad (2,1%) en wijnkelder (8,5%) doet stijgen..


Waarom kiezen voor een wijnkelder van Vinotilus?

Bent u een wijnliefhebber en koopt u op regelmatige tijdstippen enkele kisten wijn? Dan is onze wijnkelder de oplossing bij uitstek om uw wijnen te bewaren.

Dankzij de Helicave is het mogelijk om honderden wijnen in topconditie te bewaren en deze verder te laten ontwikkelen. Daarnaast kan u ook uw favoriete wijnen, jaar na jaar, verder blijven inkopen zonder u zorgen te moeten maken over de opslag.


Bijkomende voordelen van onze wijnkelders

Wijn evolueert met de tijd. Daarom is het belangrijk jouw wijncollectie onder optimale omstandigheden te bewaren in een wijnkelder. Dankzij onze wijnkelders hoeft u zich nooit meer zorgen te maken of uw wijn op de juiste manier is opgeslagen. Open vanaf nu uw favoriete wijn zonder die onder een perfecte temperatuur, luchtvochtigheid en een donkere ruimte is bewaard.

In het rijpingsproces van wijn zijn er 3 vijanden : trilling, UV en brute temperatuurschommelingen. Dankzij onze luiken, zelfs de glazen, houden tot 96% UV straling tegen. Onze kelders zijn ook bestand tegen trilling en ons natuurlijk ventilatiesysteem is niet alleen energie-neutraal, maar zorgt er ook voor dat de temperatuur gelijdelijk aan stijgt of daalt en niet van de ene dag op de andere.


TEMPERATUUR

Dankzij onze wijnkelders wordt uw wijn op perfecte temperatuur bewaard, namelijk 10 tot 14 graden. Onze wijnkelders zorgen er voor dat er geen plotse temperatuurverschillen zijn zodat de wijn zich optimaal kan ontwikkelen.

LUCHTVOCHTIGHEID

Onze vochtwerende wijnkelders zorgen er voor dat de luchtvochtigheid op dezelfde waarde blijft hangen. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw kurk de muffe geuren opneemt.

PROPER, DONKER EN STIL

Een goede wijnkelder moet proper, donker en goed geventileerd zijn. Maar tocht blijft dit de boosdoener in het rijpingsproces van jouw wijncollectie. Onze wijnkelders zorgen voor dat jouw wijn "niet ziek" wordt.Wijnkelder Mont-Saint-GuibertVinotilus


Verzegel uw wijnkelder met een van onze luiken

Om van uw wijnkelder in Mont-Saint-Guiberteen écht pronkstuk te maken, kan u hem opwaarderen met een uniek luik. In ons gamma bieden we verschillende varianten aan: glas, hout, inox, of aangepast aan uw vloerbekleding.

HOUTEN LUIK

houten luik wijnkelder Mont-Saint-Guibert

STALEN LUIK

stalen luik wijnkelder Mont-Saint-Guibert

GLAZEN LUIK

glazen luik wijnkelder Mont-Saint-Guibert

GEPANTSERD LUIK

gepantserd luik wijnkelder Mont-Saint-Guibert


Installatie van uw wijnkelder in Mont-Saint-Guibert

Wanneer u de juiste keuze hebt gemaakt om een wijnkelder te laten plaatsen, is voor u het zwaarste en moeilijkste werk achter de rug. Vinotilus neemt vanaf dan de touwtjes in handen: Vinotilus installeert uw wijnkelder van A tot Z. Binnen een termijn van maximaal 10 werkdagen is uw wijnkelder klaar.

  1. Uitgraven
  2. Zandbed en beschermlaag
  3. Waterdachte butylzak
  4. Betonvloer
  5. Kelder- en trapelementen
  6. Dak en betonvloer
  7. Afwerking vloer
  8. Afwerking kelderluik
Vinotilus - Wine Cellars

Groeningenlei 98
2550 Kontich

Ludovic Gillias: +32 497 43 01 85
Pascale Wils: +32 496 99 24 49

info@vinotilus.be


Wijnkelder Mont-Saint-Guibert
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x