Wijnen & Bubbels

Ontdek hieronder onze heerlijke gamma wijnen en bubbels die u vanaf nu ook via Vinotilus kan bestellen.

GRATIS LEVERING IN KONTICH EN RANDGEMEENTEN VANAF 150€ (-150€ = 9,50€)Bubbels

Cava Marques de Lares Brut

info Meer info

€ 7.99 /euro

1

Omschrijving van deze Spaanse Cava:

Zeer aangename cava, deze heeft een mooie pareling in het glas en van kleur is hij mooi lichtgeel met een subtiele groene toets erin. Van smaak is hij intens, fris en fruitig met een matige aciditeit maar toch met een uitgesproken fruitig karakter.

Druiven:

90% Macabeo -10%  Parellada

Foodpairing:

Lekker als aperitief of bv. bij zalmcarpaccio, geitenkaas, oesters, verse vis met citroen, foie gras, caviaar en schelpdieren.

close

Prosecco Brillia! Brut, rosé

info Meer info

€ 12.49 /euro

1

Omschrijving van deze Prosecco:

Deze aangename rosé is geschikt voor veel gelegenheden. De uiterst mooie fles is een waar genot voor het oog, maar van smaak zal deze spumante u ook zeker en vast bekoren! Hij is lichtroze van kleur en heeft een elegant en intens geurenpalet. Van smaak is deze prosecco droog, zacht en goed gebalanceerd met een volle smaak en structuur. 

Deze rosé prosecco is gloednieuw en de aanvraag voor het label als 'prosecco' is nog in verwerking, daarom is het momenteel een 'vino spumante'. Echter binnenkort zal er ook prosecco op het label staan zodra de aanvraag is goedgekeurd. 

Druiven:

Glera - Pinot Noir  

Foodpairing:

Ideaal als aperitief, voor op recepties, bij hapjes of bij lichte maaltijden en zelfs als geschenk is dit een zeer mooie fles door het reliëf dat in de fles verwerkt zit. Hij gaat ook uitstekend bij vis, sushi of schaal en schelpdieren. Ook bij gerechten met champignons gaat hij uitstekend.

close

Prosecco, Brilla! Brut Extra Dry

info Meer info

€ 12.49 /euro

1Omschrijving van deze Prosecco:

Deze aangename Prosecco is geschikt voor veel gelegenheden. De uiterst mooie fles is een waar genot voor het oog, maar van smaak zal deze prosecco u ook zeker en vast bekoren! 

Van kleur is hij levendig, knisperig met een mooie pareling en een lichtgele kleur in het glas. De geur geeft wat hints weg van perziken, groene appels en ook een beetje acacia en lilac. 

Van smaak is hij fris en licht in de mond, een mooie gebalanceerde harmonie van smaken met een aangename nasmaak. Hij is echt een topper! 

Druiven:

100% Glera (Prosecco)  

Foodpairing:

Ideaal als aperitief, voor op recepties, bij hapjes of bij lichte maaltijden en zelfs als geschenk is dit een zeer mooie fles door het reliëf dat in de fles verwerkt zit. Hij gaat ook uitstekend bij vis, sushi of schaal en schelpdieren.

close

Crémant Domaine J. Laurens - "L'Auriol" Brut nature

info Meer info

€ 12.95 /euro

1

Omschrijving van deze Champagne:

L'Auriol is occitaans voor Loriot, wat Frans is voor Wielewaal, die in Frankrijk ook de bijnaam "gouden vogel" meekrijgt. Deze blanquette is zeker gouden. Hij heeft geen enkele dosage gekend : de materie in de wijn wordt bekomen door een langere 2e gisting. Die duurt 12 tot 15 maanden, evenveel als in Champagne, vooraleer de fles zijn definitieve kurk krijgt.

Kleur van fijn goud. De groene appel - karakteristiek voor de mauzac-druif - zet een frisse toon neer. Die wordt vergezeld door lindebloesems en de geur van verse gisten. De aanzet is fris, zuiver en levendig. De aroma's herinneren ons het parfum. Mooie afdronk met een zilt puntje.

Druiven:

100% Mauzac

Foodpairing:

Als aperitief, maar past verder ook bij vis, gamba's of verse zeevruchten.

Over het wijnhuis:

In de jaren 80 besloot Michel Dervin, eigenaar van een huis in Champagne, om terug te gaan naar de oorsprong van de méthode traditionelle. De "eerste bubbel" ontstond hier, we schrijven eind 16de eeuw. En zo koopt Michel Dervin een aantal hectaren en maakt er zijn eerste Blanquette de Limoux (opgericht in 1938 en één van de eerste AOCs).

Jacques Calvel die een eerste fortuin heeft vergaard in IT, beslist om zijn hart te volgen en neemt het domein over in 2002. Nog steeds wordt hij bijgestaan door Dervin en Henri Albrus, de wijnkeldermeester volgt de nieuwe eigenaar. Groei door kwaliteit is het motto van Jacques en hij blijft in het domein verder investeren.

Enkel een intensieve investering kan zorgen voor deze groei door kwaliteit. Aankopen van nieuwe percelen zijn maar een deel van het verhaal. Het andere deel is de uitbreiding van de wijnkelder waardoor meer ruimte ontstaat, het iets gemakkelijker werken wordt en nog meer aandacht aan de details kan worden geschonken.

close

Champagne Dourdon Vieillard Blanc de blanc Millésime

info Meer info

€ 36.99 /euro

1

Omschrijving van deze Champagne:

Deze champagne is lichtgeel van kleur en heeft een fijne, aanhoudende pareling. We ontdekken er aroma's van witte bloesem en geel fruit in. Een verrassende "Blanc de Blancs" champagne met finesse!

Hij is perfect voor de speciale gelegenheden in je leven! 

Druiven:

100% Chardonnay

Foodpairing:

Als aperitief is dit zeker een goede champagne, maar past verder ook bij hapjes zoals bv. toast met zalm of bij sushi of verse zeevruchten.

Over het wijnhuis:

Het Champagnehuis Dourdon Vieillard werd opgericht in 1812. Generaties lang ging het Champagnehuis over van vader op zoon. De naam Dourdon Vieillard komt door het huwelijk van Josette Vieillard en Alain Dourdon, zij trouwden in 1972 en startte 3 jaar later met het Champagnehuis. Sinds 2006 staat er echter een vrouw aan het hoofd van het Champagnehuis, namelijk Fabienne Dourdon. Na het afronden van haar studies en 10 jaar expertise in de wijnbouw is ze aan het roer gekomen van dit familiebedrijf. Jaarlijks streven naar optimale kwaliteit is het uitgangspunt van deze wijngaard.

close
  • {{ error_message }}
  • {{ product.amount }} x {{ product.description }}

Naam: {{ name }}
Adres: {{ street }} {{ city }}
Telefoonnummer: {{ phone }}
E-mailadres: {{ email }}
Opmerkingen: {{ remarks }}
Tijdstip: {{ delivery_time }}

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x