Projecten

Hieronder vindt u foto's van reeds uitgevoerde projecten door Vinotilus in België

Installatie stappen wijnkelder

Hier kunt u de algemene stappen volgen van hoe een wijnkelder door ons geïnstalleerd wordt. We moeten natuurlijk rekening houden dat elk project uniek is en dat er altijd afgeweken kan worden van de gewone stappen. Bij installatie van een wijnkelder door ons, zullen wij steeds met u overlopen wat de installatie stappen zullen zijn voor uw project. De vloer rond de kelder kan door ons terug gelegd worden, maar dit is niet inbegrepen in de prijs.

Meer foto's

Installatie wijnkelder model ovaal 4m te Den Haag

Installatie wijnkelder model ovaal te Den Haag. Bij dit project is de wijnkelder in de woonkamer in het midden van de woning geplaatst. De klant heeft gekozen voor het ovale model 4m x 2,77m, met een diepte van 2m50. Omdat we hier hebben gewerkt met een ronde luik van het type Black Edition (deze keer met het metaal in goudkleur ipv standaard inox kleur) en de klant het luik zo dicht mogelijk tegen de muur wilde, hebben we de ovale wijnkelder dwars in de woonkamer moeten plaatsen. Na het aansmeren van de wijnkelder, hebben wij deze geschilderd in lichte taupe kleur, afgewerkt met 2 led straten. Door de installatie van een ronde luik ipv bv een halve maan of rechthoekig luik, heb je alsnog van bovenaan een mooie inkijk in de ganse kelder. Een kelder zoals deze is een echt pareltje in de woning, waar je gezellig familie en vrienden een glaasje kan nuttigen, terwijl je de volgende fles al uitkiest!

Meer foto's

Installatie wijnkelder model maxi-rond te Kontich

Installatie van een wijnkelder, model rmaxi-rond, diepte 2m25 te Kontich. Start van de werken was april 2018. Dit was de installatie van ons eerste showroom model. Ondertussen werd de woning verkocht en zullen wij in onze nieuwe showroom maar liefst 3 verschillende modellen plaatsen. Deze werken moeten nog starten. In deze woning was er ook totaal geen kelder aanwezig, integendeel, de woning is gebouwd op een betonplaat. Ook dit is geen probleem voor het realiseren van een wijnkelder. Ook hier was er na 1m graven al grondwater aanwezig. Deze kelder heeft dus ook 3 weken onder water gestaan om zo te kunnen garanderen dat alles goed op zijn plaats blijft nadien. De vakken voor de wijn zijn volledig naar te keuze in te richten. zoals u kunt zien op de foto's hebben wij hier gekozen voor een "bar" gedeelte te voorzien voor het bewaren van aperitief dranken bovenaan en onderaan eenzelfde groot vak, maar hier voor het kunnen bewaren van kisten wijn ipv flessen. Ook in dit geval is er gekozen voor een rond luik in glas van het gamma "Black Edition".

Meer foto's

Installatie wijnkelder model rond te Kraainem

Installatie van een wijnkelder, model rond, diepte 2m25 te Kraainem. Start van de werken was januari 2019. Bij een installatie van een wijnkelder, kan men altijd onvoorziene omstandigheden tegenkomen, zoals hier het geval was. Bij het openbreken van de vloer liepen blijkbaar alle mogelijke leidingen, gaande van gas, water, elektriciteit,... tot een afvoerbuis dwars door de plek waar de kelder moest komen. Zoals u kunt zien op de foto's, is dit helemaal geen probleem om toch uw droomkelder te kunnen installeren! Professionele werkmannen hebben netjes alle leidingen omgelegd rond het gat van de wijnkelder, zodat wij gewoon verder konden met de installatie. In dit geval heeft de klant gekozen voor een rechthoekig luik in glas van de serie "Black Edition"

Meer foto's

Installatie wijnkelder model rond te Schoten

Installatie wijnkelder model rond te Schoten. Dit was een speciale werf, aangezien de woning een bestaande kelder had, waardoor wij muren moesten bouwen om onze kelder in te installeren, zoals te zien is op de foto's. Aangezien de bestaande kelder net niet diep genoeg was om de gewenste diepte van onze wijnkelder te installeren, moesten we nog ongeveer een halve meter verder graven in de vloer van de bestaande kelder. Hierdoor was de kans ook realistisch dat we te maken zouden krijgen met grondwater. Om ervoor te zorgen dat dit grondwater geen probleem zou vormen voor de verdere installatie van onze wijnkelder, hebben wij tijdens de werken brondbemaling laten installeren. De binnenkant van de door ons gebouwde muren, werden tevens behandeld met speciale bezetting tegen vocht, zodat er nadien zeker geen vochtproblemen zouden ontstaan in de rest van de bestaande kelder. In dit geval heeft de klant gekozen voor een rond luik in glas van de serie "Black Edition"

Meer foto's

Installatie wijnkelder model maxi-rond te Beveren

Installatie van een wijnkelder, model maxi-rond, diepte 2m25 te Beveren. Start van de werken was april 2018. De wijnkelder is geïnstalleerd in de poolhouse van de woning. Dit was de enige ruimte waar er nog geen vloerverwarming voorzien was. Deze werd nadien gewoon netjes rond onze kelder gelegd. Tijdens de werken bleek dat er enorm veel grondwater aanwezig was, hierdoor hebben wij drainage moeten voorzien. In zo een geval, vullen wij de kelder steeds voor een gedeelte met water tijdens een 3-tal weken, om er zo voor te zorgen dat alle beton goed gedroogd is. Op deze manier kunnen wij u garanderen dat de kelder na installatie niet omhoog wordt geduwd door het grondwater. Omdat de klant de vloer heeft afgewerkt met grote tegels en het altijd moeilijk is om deze dan netjes gelijk ergens tegenaan af te werken, hebben wij de klant geadviseerd om rond het luik te werken met kleine tegeltjes van dezelfde soort. Zo is het steeds gemakkelijk voor de vloerder om alles mooi egaal af te werken en wordt de kelder nog eens extra in de spotlight gezet... In dit geval heeft de klant gekozen voor een rrond luik in glas van de serie "Black Edition"

Meer foto's

Installatie wijnkelder ovaal te Burdinne

Installatie wijnkelder model ovaal te Burdinne. Bij dit project is de wijnkelder in de garage van de woning geplaatst, welke een kruipkelder had. Hierdoor moesten wij muren bouwen om onze kelder in te installeren, zoals te zien is op de foto's. Bij een vooronderzoek in de kruipkelder, hadden we ook al gezien dat er verschillende leidingen moesten verlegd worden, wat natuurlijk voor ons geen enkel probleem is. De klant heeft gekozen voor het ovale model 4m x 2,77m, met een diepte van 2m50. Omdat de wijnkelder toch in de garage geïnstalleerd werd, heeft de klant zijn wijnkelder laten afwerken met een houden, manuele luik. Omdat de vloer in de garage terug sterk genoeg moest zijn voor het parkeren van 2 auto's, hebben wij het standaard plafond, bestaande uit gewapende, betonnen balken en betonnen vulstenen, extra verstevigd met nog een extra laag gewapende beton erover te plaatsen. Na het aansmeren van de wijnkelder, hebben wij deze terug geschilderd in de originele oudroze kleur, afgewerkt met 2 led straten. Op de grond werden er kiezels gelegd, zodat er een echt Franse wijnkelder gevoel werd gecreëerd. Een kelder van dit formaat is al een echt "man cave", waar je gezellig met een aantal een aperitiefje kan nuttigen!

Meer foto's

Installatie wijnkelder maxi-rond te Sint-Katelijne-Waver

Dit was een prachtig project, in het al even prachtige restaurant Centpourcent te Sint-Katelijne-Waver! De eigenaars Axel en Anneleen hebben gekozen voor een wijnkelder, type maxi-rond, met een diepte van 2m25, afgewerkt een rond, glazen luik van het type "Black Edition". Net zoals bij elke renovatie, is er een goede en nauwkeurige communicatie nodig tussen de verschillende partijen die deel uitmaken van de renovatie. Ook in dit project is dit voor ons uitstekend gelukt. Hieronder vindt u enkele foto's van het verloop van de werken en het eindresultaat, wat u natuurlijk ook kunt bewonderen bij een heerlijk diner klaargemaakt door chef-kok Axel Colonna-Cesari en een ontspannen ontvangst door gastvrouw Anneleen Soethaert.

Meer foto's
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x